Deelname aan het BWI-Lab en PIE-Lab

Deelname aan het
BWI-Lab en PIE-Lab


Hierin krijgen al onze leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren in de wereld van Produceren, Installeren en Energie (PIE-Lab) en Bouwen, Wonen en Interieur (BWI-Lab).


In het BWI-Lab en PIE-Lab komen leerlingen in aanraking met allerlei mogelijke technische beroepen. Deze oriëntatielessen zijn door de middelbare scholen, het mbo, de opleidingsbedrijven en het bedrijfsleven samen opgezet. Kent u collega's die graag met leerlingen werken en hun kennis willen delen? Aanmelden kan hier.

Deelname aan de verdiepingslessen Produceren, Installeren en Energie
Op Metameer (Stevensbeek) en Elzendaalcollege (Gennep) kunnen vmbo-leerlingen voor het profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie) kiezen. Binnen dit profiel worden leerlingen in leerjaar 3 en 4 opgeleid in de wereld van installatie- en metaaltechniek. In deze richtingen is in onze regio een grote arbeidsbehoefte.

Doorlopende leerlijn
De leerlingen van het profiel PIE gaan voor extra verdiepende lessen naar Vakopleiding Techniek in Cuijk. Leerlingen werken daar aan innovatieve machines die op de scholen niet aanwezig zijn. Samen met Installatiewerk Zuid-Oost en Vakopleiding Techniek hebben Metameer en het Elzendaalcollege een doorlopende leerlijn ontwikkeld. Kent u collega’s die graag met leerlingen werken en hun kennis willen delen? Aanmelden kan hier.