Ga terug

Bezoek PIE Lab

Op 23 maart hebben 40 leerlingen van leerjaar 3 mavo en D&P (Dienstverlening & Producten) van het Elzendaalcollege het PIE Lab in Cuijk bezocht. We zijn verheugd dat onze leerlingen weer naar de regionale activiteiten op het mbo en de vakopleidingen mogen gaan.

Zodra het weer mogelijk was, hebben leerlingen vanuit de verschillende VO scholen weer het PIE Lab in Cuijk bezocht. PIE (Produceren, Installeren en Energie) is een praktisch vmbo profiel in de wereld van metaaltechniek, installatietechniek en energie.

Binnen het PIE Lab werken leerlingen in verschillende teams gezamenlijk aan het realiseren van een drone-baan. Binnen de drone-baan is het nodig om in groepen te werken aan onderdelen rondom mechatronica, installatietechniek, verspanen en metaaltechniek. Deze elementen gezamenlijk vormen de drone-baan waarbij er aan het einde van de oriëntatie dag een drone-race wordt gehouden.

Leerlingen voerden eerst op school opdrachten uit binnen hun LOB op school om zich daarmee beter te kunnen oriënteren in de verschillende mogelijke technische beroepen. Het oriëntatieprogramma is in gezamenlijkheid opgezet door Vakopleiding Techniek, Installatiewerk Zuid Oost en de VO scholen.

Het doel is om leerlingen meer bekend te laten zijn met allerlei vormen van techniek en technische beroepen. 
Terug naar nieuwsoverzicht