Ga terug

Technologisch Avontuur voor leerlingen Elzendaalcollege Boxmeer bij Technovium Nijmegen

Leerlingen van 3 mavo van het Elzendaalcollege in Boxmeer hebben een boeiende dag gehad bij het Technovium in Nijmegen. Tijdens het bezoek verkenden ze de wereld van technologie door onder andere het testen van een VR-bril, het ontwerpen van een spel, en het bouwen van een indrukwekkende knikkerbaan.

Het gebruik van de VR-bril gaf de leerlingen een unieke ervaring in virtuele werelden en bood inzicht in de toepassingen van deze technologie. Daarnaast werden ze uitgedaagd om creatief te zijn bij het maken van een spelontwerp, waarbij technologie en creativiteit hand in hand gingen.

Een hoogtepunt was de gezamenlijke bouw van een gigantische knikkerbaan, waarbij teamwork en technische vaardigheden werden ingezet. Deze praktijkervaringen helpen de leerlingen spelenderwijs te ontdekken of een technische opleiding bij hun interesses past.

Het Technovium in Nijmegen biedt een inspirerende omgeving waar jongeren in aanraking komen met diverse technologische disciplines. Het bezoek van de leerlingen van het Elzendaalcollege benadrukt de waardevolle rol van dergelijke initiatieven in het stimuleren van interesse en enthousiasme voor techniek onder de jeugd.




Terug naar nieuwsoverzicht