Ga terug

Elzendaalcollege Gennep bezoekt vakopleiding Cuijk

In het kader van het project "Sterk Techniek Onderwijs", dat gericht is op de ontwikkeling van vakmensen in de technische sector, brachten enthousiaste leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep onlangs een bezoek aan de Vakopleiding Cuijk. Het doel van het bezoek was om de jonge talenten kennis te laten maken met technische vakopleidingen en hen te inspireren voor een toekomstige carrière in de techniek.

Het Elzendaalcollege Gennep heeft zich aangesloten bij het regionale initiatief "Sterk Techniek Onderwijs", dat zich richt op het versterken van het technisch onderwijs in de regio. Het doel is om leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt in de technische sector en de samenwerking tussen scholen en bedrijven te intensiveren.

Een groep leerlingen van het profiel 'PIE: Produceren, Installeren en Energie' bracht een bezoek aan de Vakopleiding Cuijk, waar zij werden ondergedompeld in de praktijk van verschillende technische disciplines. Van metaalbewerking tot elektronica, de leerlingen kregen de kans om hands-on ervaring op te doen en te ontdekken welke vakgebieden het beste bij hun interesses aansluiten.




Terug naar nieuwsoverzicht