Ga terug

Metameer-meiden krijgen kijkje in de keuken bij MSD tijdens Girls’ Day

Op donderdag 11 april brachten 27 meiden uit het tweede jaar havo/vwo van jenaplan een bezoek aan MSD Animal Health in Boxmeer. Deze speciale dag stond in het teken van Girls’ Day. Een evenement dat jonge meiden inspireert en aanspoort om een kijkje te nemen in de wereld van wetenschap en technologie.

Op deze dag gaan meiden door het hele land op bezoek bij technische en IT-bedrijven. Zo maken ze kennis met deze vakgebieden, waardoor de kans groter wordt dat ze straks kiezen voor een baan in een van deze sectoren. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in techniekonderwijs en technische beroepen: slechts 17% van de werknemers in bèta, techniek en IT is vrouw.

Bij aankomst werden de meiden hartelijk verwelkomd en kregen ze te horen wat het bedrijf doet om dieren gezond te houden. Vervolgens vonden er speeddates plaats, waarbij de meiden in kleine groepjes vrouwelijke collega’s mochten interviewen. Dit gaf hen de mogelijkheid om meer te weten te komen over het vakgebied en het werken bij MSD Animal Health.

Ook hebben ze verschillende proefjes gedaan in het laboratorium om kennis te maken met het werken bij een farmaceutisch bedrijf. Ze leerden onder andere pipetteren en konden door de microscoop het kleinste leven bekijken. Het programma werd afgesloten met een rondleiding en een lunch.

De meeste meiden hadden nooit gedacht dat MSD zó groot zou zijn.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe alle meiden met zo veel interesse luisterden en vragen stelden.
Terug naar nieuwsoverzicht